IRESOFT fandí mámám

30. březen 2021 | Blog, Inspirujeme, Náš lifestyle

Když se mi blížil konec rodičáku, říkala jsem svému okolí, že budu hledat práci na poloviční úvazek. Proč? Protože moje děti zatím moji přítomnost vyžadují a kupodivu s radostí vítají! Nějak tuším, že to nebude trvat věčně a ráda bych si tohle privilegium ještě chvíli užila. Setkávala jsem se ale často s těmito názory:

  • To nic neseženeš

  • Budeš stejně dělat práci za plný úvazek a peníze dostaneš za poloviční

  • Najdeš tak maximálně brigádu za pár korun

  • Nedají ti zodpovědnou, natož kreativní práci, budeš tak akorát holka pro všechno

Věřím, že role mámy a pracovní role spolu mohou žít v udržitelní symbióze, kdy priorita jedné tu druhou v určité životní fázi třeba i převýší. A to je naprosto v pořádku. V IRESOFTu máme v tuhle chvíli dvanáct pracujících maminek s různými typy úvazku. Některé mají starší děti, některé docela malinké, a některé jsou už dokonce babičkami! Mnoho z nich svoji práci během rodičáku úplně neopustilo a brzy naskočily do své pracovní role v menší nebo větší míře zpět. Nemusely! Prostě chtěly, protože si nechtěly život bez IRESOFTu a lidí v něm představit. Pro mámy může být práce svým způsobem relax a příjemný únik od rodinných povinností. Zároveň je to příležitost realizovat se i mimo domov, která je osvěžující jak po psychické stránce, tak často i po té finanční.

 V IRESOFTu se maminky zapojují do dění tak nějak přirozeně, přestože vlastně nemají oproti jiných zaměstnanců zvláštní výhody. Možná je to proto, že děti vždy byly a budou součástí života v IRE. V době, kdy jsme ještě trávili v kanceláři mnohem více času, jsme si je mohli vzít do práce a nikomu to nepřišlo divné. Když je dnes v týmu máma s dítětem na distanční výuce, chod týmu se tomu jednoduše přizpůsobí, tak aby to vyhovovalo všem. Že nám občas vlezou děti na klín i během meetingů či pohovorů s kandidáty, tomu se můžeme snad jen smát!

V IRESOFTu mají mámy svobodu, stejně tak jako všichni ostatní zaměstnanci. Mohou si samy zvolit jaký typ úvazku jim v určité životní fázi vyhovuje. Někdo pracuje deset hodin týdně, někdo dvacet, někdo dvaatřicet. Jsou maminky, které hned po narození dítěte naskočily do plného úvazku. Každá jsme jiná, každá máme jiné potřeby, možnosti i očekávání. Pracovní dobu si můžeme přizpůsobit svým potřebám a situaci, což je nyní v době lockdownu a zavřených škol velká výhoda. Když je dopoledne venku hezky a děti jsou doma neklidné, můžu s nimi jít ven s vědomím, že si k práci sednu navečer. To, že fungujeme na principu důvěry není novinka, kterou nám přinesla pandemie, ale realita, která tu fungovala už dávno před tím.

Nikdo tady ale předem nepočítá s tím, že ženy musí během mateřské či rodičovské za každou cenu pracovat! Líbí se mi, že IRE rozhodnutí žen plně respektuje. Pokud tu přání zůstat i během tohoto období pracovně propojeni je, tak cestu vždy najdeme nebo ji jednoduše vymyslíme.

Lucie Přibylová

HR specialistka
Ve firmě od roku 2020