Konec roku ve znamení implementací

23. listopad 2021 | Hlavní, Blog, Inspirujeme, Náš lifestyle, Jak fungujeme

Můj milý deníčku,

chtěl bych ti dneska povědět o zážitcích, který jsem měl od začátku roku 2021 s mým kolegou. V prvé řadě se nám podařilo překonat historický milník – dokončit aktualizace starého CYGNUSu na nový u všech našich stávajících zákazníků. Teď v roce 2021 děláme Implementace CYGNUS 2 (proces nastavení a zaškolení) úplně nových zákazníků a Servisy těch stávajících. Od začátku roku jsme naimplementovali tři desítky nových zákazníků. Nečekali jsme, že jich bude tolik nových. Lidé si o nás řeknou, jsme asi fakt dobří a bodejť by ne, řídíme se totiž heslem:

Školit vás je pro nás radost,

v CYGNUSu nečekejte žádnou proradnost.

Vždyť vyúčtování v CYGNUSu není noční můra,

eviduje i posledního bůra!

Jinak ta Implementace je jedna velká jízda a začíná kontaktováním nových zákazníků, pokračuje nastavením očekávání, domluvením termínu, převodem dat, školením, nastavením programu a končí individuální péči v průběhu celého procesu. Po implementaci nebo servisu si už jen domluvíme konzultaci na telefonu nebo mejlu. Na první konzultaci si rozdáme úkoly a stanovíme priority. Jasně, ne vždy naši zákazníci plní úkoly na počkání, oni mají totiž spoustu dalších pracovních povinností. Hodně se však snaží a většinou to dříve či později klapne. A nedivím se jim, že s tím občas hodně bojují. Vždyť převod na jiný program je fakt velká změna! Zároveň se v průběhu všech konzultací ptají na vše, co je nenapadlo v průběhu školení. Naštěstí máme stále naše motto: “Vaše starosti – naše odpovědi.” Vše rádi zodpovíme, zopakujeme, donastavíme a dozaučíme. Jakmile usoudíme, že už zvládají běžný provoz v CYGNUSu (většinou po pár měsících), tak se s nimi domluvíme a úspěšně zakončíme naší implementaci.

S ukončením se pojí i hodnocení naší spolupráce. Naštěstí máme efektivní proces zaškolení, super vymakaný program a skvělé týmy programátorů, kteří pracují na věcech, co dávají fakt smysl a našim zákazníkům pomáhají. Takže nás hodnotí fakt kladně (NPS od 1.1. 2021 87 %), a to nás motivuje vylepšovat program o nové funkčnosti.

Rád se taky věnuji Servisům. Ty se dělají, když potřebuje zákazník něco přenastavit, znova zaškolit nebo začít používat nové funkce. Stihli jsme letos odservisovat už 70 zákazníků. Servisy jsou fakt důležité, jelikož změna je život, a je potřeba si od odborníků nechat poradit a pomoct. Málem bych zapomněl! Ty implementace/servisy můžou být na dálku! Což je fakt super, nemusíme se trmácet k těm nejvzdálenějším zákazníkům. Ale zase je pravda, že osobní kontakt je osobní kontakt. Během korony mi to moc chybělo. V současnosti je ten poměr cca 1 osobní na 2 dálkové implementace i servisy.

Jo a ještě jsem si vzpomněl! Začali jsme experimentovat s proaktivním Servisem zákazníka. Udělali jsme si výlet za jedním našim zákazníkem, kde v CYGNUSu používali asi jen 50 % funkcí, takže docela bída. Stačilo je tam 2 dny školit na vybraný témata, napsat jim návod ke změně, párkrát jim zavolat a ejhle, oni to dneska používají na 75 %! Je super, že dokážeme, aby za stejný peníze získali z našeho CYGNUSu větší hodnotu, z toho pak mají všichni radost. Inu, to je taky záměr naší nové iresoftí vize 2022 a je skvělé, že se k jejímu naplnění malými kroky blížíme.

Tak to bylo pro dnešek vše, zase někdy, napíšu ti. Ahoj.

Čenda Tvrdoň

Konzultant
Ve firmě od září 2017